Tim Kan

 


 
Tim Kan is een kind van ouders uit Hongkong en Shenzen. Hij groeide op in de keuken van het Chinese restaurant van zijn ouders in Schiedam. Daar begon zijn fascinatie door de veelzijdige Chinese keuken of eigenlijk keukens want elke regio in China heeft zijn eigen keuken. Hij ontwikkelde zich razendsnel tot chef, specialist en ambassadeur. Kans missie is om Nederland nader kennis te laten maken met het uitgebreide smaakpalet, die enorme hoeveelheid aan bijzondere gerechten en ingrediënten uit één van de grootste landen ter wereld. Hij nodigt daarom graag Nederlandse chefs en leerling-koks uit om met hen de route naar een carrière in een Chinees specialiteitenrestaurant te professionaliseren en te versoepelen. 
Kan is als culinair adviseur verbonden aan meerdere organisaties. Hij geldt in het mbo-onderwijs als dé grondlegger van de Chinese keuken. Voor diverse supermarkten binnen en in buitenlanden deed hij onderzoek en ontwikkelde hij maaltijden. Ook is hij spreekbuis van een groot aantal Aziatische restauranthouders in Zuid-Holland. Steeds met als doel de verschillende Chinese keukens een podium te geven. In die hoedanigheid heeft Tim Kan zich ook verbonden aan de FIA.