(C)XHEFS TABLE

pop-up

Nog even geduld....

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de volgende editie

(C)XHEFS TABLE POP-UP - ROTTERDAM
Afgelopen keer was het georganiseerd bij Harries Wine & Deli in Rotterdam geopend door chef-kok en expert in de Kantonese keuken Tim Kan gedurende vier dagen met een exclusief pop-up restaurant.

Van 7 tot en met 10 februari kookte Tim daar een ode aan de Kantonese keuken in vier gangen. Bij deze unieke beleving wordt de wijn verzorgd door de bekende topsommelier Harrie Baas, een specialist op het gebied van wijn-spijscombinaties.


Meer informatie: popup@timkan.nl

(foto: Misset Horeca)

Menu


Aperitief: Seedlip "Grove 42" & Loopuyt Ginger Beer, Schiedam-Nederland

🍃 🌿
Rijstnoedels, mung bonen, pinda’s, lotuswortel, Wieringer bonen, boerenkool, Koraal zwam, Ginger light soya
Domaine Henri Milan, Papillon Rosé "sans soufre ajouté" Saint-Rémy-de-Provence-Frankrijk 2014

🐷🦐
Dimsum Bao Bao Livar ham,gefermenteerd pakchoi, farce garnalen & buikspek, Crispy Tahoe, Shiitake, bambooscheuten
Momokawa, sake junmai, Honshu-Japan

🍚 🐖
Livar varken buikspek, varkenswangen, Kailaan, morilles, aardperen, Bloed sinaasappel Kailaan, Lotusblad, Jasmine rijst
Brouwerij Noordt, Chocolade Porter,
Rotterdam-Nederland

🥠
Stoom cake, Patte de loup,, rood fruit
Jing Tea, White Peony "Shan Hu Gang Garden" Fujian-China
 

Chinese frituur koekjes


(C)XHEFS TABLE pop-up is mede mogelijk gemaakt door vrienden en partners.

Wat is de Kantonese keuken?
De Kantonese keuken is afkomstig uit de Chinese Guangdong provincie en één van de acht culinaire tradities uit de Chinese keuken. Door het grote aantal emigranten uit Guangdong is de Kantonese keuken over de hele wereld bekend, dus ook in Nederland. De gerechten zijn zeer gevarieerd, met een uitgekiende balans van smaken, weinig vet, en een subtiel gebruik van kruiden om de smaken van de verse ingrediënten optimaal tot hun recht te laten komen. 

De Michelingids eerde de eeuwenoude maar springlevend culinaire traditie dit jaar een speciale editie voor de Chinees-Kantonese keuken, waarin maar liefst acht Nederlandse restaurants zijn opgenomen. Tijdens het vijfgangendiner bereidt Tim een brede selectie van gerechten, waarin oude tradities worden gecombineerd met vernieuwende culinaire concepten.


Wie is Tim Kan?
Al ruim 25 jaar is Tim de onvermoeibare ambassadeur van de Kantonese keuken in Nederland. Geboren in de regio Rotterdam als kind van Chinese ouders verbindt Tim oost en west, zowel in zijn persoon als in zijn werk. Zijn passie voor de Aziatische keuken draagt hij uit in het restaurant, in het kookonderwijs en als adviseur voor de culinaire wereld. Tim staat aan het begin van spannende nieuwe initiatieven met zijn Chef’s Academy. Hiermee biedt hij diverse topkoks een platform om hun vakmanschap demonstreren. 


Wie is Harrie Baas?
Harrie verdiende zijn sporen in het hotel- en restaurantwezen en was mede-eigenaar van het Rotterdamse sterrenrestaurant Amarone. In 2018 opende hij op de Hoogstraat in Rotterdam Harries Wine & Deli, een combinatie van winkel en proeflokaal met unieke producten en een bijzondere wijncollectie. Als topsommelier en wijn-spijs specialist is Harrie een van de meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van wijn.


Harrie Wine & Deli

Harries opent in de eerste week van november 2018. Baas is zeven dagen per week open, van 10 tot 22 uur. Anita het Hoen gaat hem helpen in de winkel. ‘In de winkel ga in naast wijnen ook kazen (Van Tricht Antwerpen), bier, worst (Brandt & Levie), kaviaar (House of Caviar), sake (Simon Hofstra), thee en koffie verkopen. Plus een goed stukje patisserie.’ Het assortiment gedestilleerd komt van Beek Spirits. Wat wijn betreft streeft Baas naar en assortiment dat nog niet te krijgen is in de detailhandel in Rotterdam. ‘Ik ga zorgen dat er voor elk budget genoeg te ontdekken valt.’

‘Alles proeven’

‘Voordeel van deze combinatie is dat ik alles kan laten proeven in het proeflokaal. Bezoekers krijgen dus een stukje extra beleving mee. Ook wat educatie. Stel gasten drinken in het proeflokaal een glas wijn en nemen er een lekker stukje kaas bij. Dit kunnen ze dan ook kopen voor thuis. Het wordt geen wijnbar’, benadrukt Baas. Een chef-kok neemt hij ook niet in dienst. ‘Andersom werkt het natuurlijk ook. Als bezoekers een wijn zoeken voor thuis kan ik ze in het proeflokaal wat opties laten proeven met bijvoorbeeld een stukje worst of kaas.’

Drie jaar geleden nam Harrie Baas afscheid van sterrestaurant Amarone. In de tussentijd was hij adviseur en zzp’er in de horeca. ‘Ik kreeg vaak de vraag om proeverijen te verzorgen. Een flesje van dit of dat te regelen. Nu kan ik dat bundelen op één plek. Want in het proeflokaal ga ik ook proeverijen verzorgen voor groepen. Bijvoorbeeld tien jaargangen Amarone laten proeven. Of aan medewerkers van een horecabedrijf wat het verschil is tussen een Chardonnay en een Sauvignon blanc is. En wat gebeurt er als je het met worst eet, met kaviaar of met kaas?’

(Bron: Misset Horeca)