OUR HISTORIE

Waar onze culinaire wereld om draait

Oprichter Tim Kan

Tim staat sinds 2006 binnen het onderwijs aan het verbeteren en moderniseren van de Nederlandse opleiding tot Aziatische kok. Zo loodst hij enthousiaste Nederlandse leerling-koks binnen in de traditioneel gesloten keuken van het Chinese restaurant. Door zijn grote passie en integriteit is Tim Kan gekozen tot ambassadeur van enkele vooraanstaande culinaire platforms.

Link website: https://www.timkan.nl/

Guangzhou China 2015

Door toenemende Internationale vraag naar professionals met kennis en praktijk ervaring met de Oosterse keukens. Ook vanuit China was de vraag om meer kennis en ervaringen te delen en elkaar te versterken. Op 2 december 2015 werd de Cantonese keuken ge├»ntroduceerd aan de wereld. In totaal werden 230 internationale chefs uit diverse landen uitgenodigd om aan de kook competitie "World Master Chinese Chef for Cantonese Cuisine" deel te nemen. De Cantonese keuken zal worden opgenomen in de Wereld erfgoed - UNESCO met titel als hoogstaande culinair standaardisatie in de Chinese keuken.   

Nieuwe garde koks & managers van nu

In het jaar 2016 met een succesvolle introductie nieuwe keukentechnieken voor de Koks-opleidingen & Horeca managers. Afgestudeerde aan gastronomie opleidingen kregen een extra toegevoegde op hun bestaande traject. Al snel groeiende de behoefte naar Aziatische keukens. (MBO Rijnland Leiden, ROC Deltion Zwolle, Aventus Apeldoorn, Scalda Zeeland)


Hong Kong 2017

Voor deelname aan top kookwedstrijden en recepten ontwikkelen moesten wij gedurende lange periodes intensief trainen. We hadden echter geen eigen wedstrijd keuken. We gebruikte als nomade van vrienden en relaties externe keukens zoals van scholen, kookstudio's, restaurant keukens en zelf aan huis werd er gekookt. Zonder een goede locatie en keuken materialen was het een lastige opdracht. Op 5 september 2017 hadden we onze naderende doel bereikt en participeerde names de Nederlands team aan Aziatisch koken in Hong Kong. Uiteindelijk hebben wij bij de World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) twee keer zilver (categorie├źn vis en vlees) en 1 keer brons (categorie dim sum) behaald. En klap op de vuurpijl een extra titel binnen gehaald "BESTE BUITENLANDSE TEAM"!

Toenemende vraag naar Aziatische kookcursussen

Op verschillende locaties werden interessante workshops en masterclass gegeven aan professionele koks.

Bijeenkomsten en food community

Op grote evenementen en B2B bijeenkomsten werden culinaire hoogstaande kook en proefsessie gehouden. Foodservice en Retailservice toonde toenemende  potentie en interesse voor integraal verkoop strategie.   

Start oprichten van Chefs Academy 2019

Opdracht aan Mixusstudio voor ontwerp en visuele communicatie bedrijfslogo te Rotterdam.